Zimski stakleni vrtovi

pvc stakleni vrt

U modernoj gradnji kuća i stanova važno mjesto zauzimaju ZIMSKI STAKLENI VRTOVU kao velike staklene površine sa puno svijetla koje u stan propuštaju sunčevu toplinu otvaraju lijepi i atraktivan pogled iz kuće na okolinu.

Ukoliko razmišljate o ugradnji z.s.vrta rado ćemo Vam skrenuti pažnju na nekoliko pitanja a o kojima trebate razmisliti prije izvedbe :

1. CIJENA

S obzirom da ima punu stakla i materijala te zahtjevnog rada stakleni vrtovi nisu jeftini, a cijena ovisi od vrste stakla, vrste krova, materijala izrade, načina i vrste otvaranja i provjetravanja, kao i samih dimenzija. Cijena okvirna se kreća od 600 E/m2 po do 1000 E/m2 i više.

2. PVC ILI ALU stakleni vrt?

-PVC je jeftiniji ,ima puno bolja termo svojstva koja se u kombinaciji sa Lowe-i staklima kreću oko Kw=1,1

-ALU termički profili su ljepši lakši,atraktivniji,dostupni u raznim bojama ili eloxsirani,ali su  i  SKUPLJI sa  puno lošijim termo karakteristikama kao i sistemom brtvljenja Kw=1,8

3. KROVNA KONSTRUKCIJA

Može biti staklena ili puna.

Staklene krovne površine sa staklo LAMISTAL + Lowe-i imaju prednost atraktivnog izgleda,mogu biti i kaljene i otporne na udarce tuče ,ali su i skupe te u područjima jakog sunca zahtjevaju i dodatno zasjenjenje iznutra ili tende izvana.

Puna konstrukcija (pvc paneli izolacijski) lagani ,dobra izolacija, ne treba zasjenjenje,jeftina izvedba jedini nisu tako atraktivni kao staklo.

4. VENTILACIJA I ZASJEJENJE

Uz grijanje po zimi stakleni vrt treba imati i mogućnost povremenog prozračivanja sistemom otvaranja prozora i stijena ili ventilatorom i rozetama.

Zasjenjenje je moguće sa unutarnjim žaluzinama ,trakastim zavjesama ili vanjski roletama ili tendama.Žaluzine su najelegantnije rješenje dok bi rolete bile najbolje rješenje ali se baš u tu priču ne uklapaju.

5. VELIČINA I  IZGLED

Stakleni vrtovi osim pravokutnih oblika i jednostrešnih krovova mogu biti složenijih oblika.

A veličina, ne bi trebali biti premali, mi preporučujemo širinu do 3,5 m kao i duljinu 3, 6, 9 ili 12 metara.

Naša firma ima 15 god. iskustvo u izradi PVC i ALU Staklenih vrtova pa ako ste se odlučili za to možete nam se obratiti za savjet i PONUDU.