Sufinanciranje povećanja energetske učinkovitisti obiteljskih kuća

Zamjena vanjske stolarija i izvedba toplinske vanjske ovojnice fasade

Sufinancira se zamjena starih neučinkoviti prozora i vrata novim energetskim učinkovitim PVC prozorima i vratima u visini 40 – 60 % ukupnog iznosa svih radova vezanih uz zamjenu prozora uključujući radove vađenja, ugradnje, odvoza starih prozora, zidarske obrade špaleta, klupice vanjske i unutarnje, rolete i sl. Sufinancira se i izrada dokumentacije i energetskog certifikata u 100 % vrijednosti. Natječaj raspisuje Fond za zaštitu okoliša krajem 03/2015, vidi stranice fonda (www.fzoeu.hr) ili tel. 0800-200-170

UVJETI PODNOSITELJA PRIJAVE: 

Građevinska dozvola
Prebivalište na adresi
Vlasnički list
Popunjen prijavni obrazac
Ponuda ili troškovnik planiranih radova (stolarije ili fasade)

Prijavni obrazac Vam pomaže ispuniti: Ovlašteni energetski certifikator kojeg Vi odredite, pregledat će Vašu kuću i inicijalnim pregledom utvrdit da li zadovoljavate uvjete Fonda i ako zadovoljavate napravit Vam prvi energetski pregled koji je sastavi dio prijave na Natječaj. Kad se radovi izvedu, energetski certifikator će izraditi novi ENERGETSKI CERTIFIKAT Vaše kuće.

PROZORI VAŽNO!! KOEFICIJENT PROLASKA TOPLINE MORA BITI MANJI OD 1,4 W/ m2k za PROZORE i 1,1 za STAKLO!!!

Vaši stari prozori imaju koeficijent prolaska topline zavisno od stakla ako je jednostruko Uw =5-6 W/ m2K, a novi PVC prozori sa LOWE staklom Uw =1,1 ili sa troslojnim staklo Uw =0,7 , što je 5 do 7 puta bolje od starih!! Uz prozore i stakla dobro je imati i rolete sa izoliranom kutijom kao dodatnom zaštitom od sunca. Uz prozore treba predvidjeti vanjsku i unutarnju klupici kao i kvalitetnu ugradnju prozora, pjenom i ankerima a po potrebi i brtvenim trakama RAL montaža), te završne zidarske radove obrade špaleta.

ZAKLJUČAK: Natječaj za sufinanciranje radova će se provoditi svake god. Sve do 2020 za što su osigurana sredstva Iskoristite priliku povrat sredstva u visini 50 %, sigurni će Vam se isplatiti jer će energenti za grijanje (plin i struja ) biti još skuplji, a prozori i fasada će Vam biti učinkoviti trajni više od 20 godina! Sada se uz radove i sufinancira i dokumentacija, ENERGETSKI CERTIFIKAT koji će Vam u budućnosti trebati, dokumentacija za natječaj nije komplicirana i sredstva ima dovoljno!

ZA SVA PITANJA OKO PROZORA,VRATA I SUFINANCIRANJA STOJIM VAM NA RASPOLAGANJU!

ALU PVC STOLARIJA KRALJ
SALON: B.Radića 18, Varaždin
Mob. 098-44-66-40
Tel./Fax. 042-200-166
Mail: geoprojekt@vz .t-com.hr

 

 

Objavljeno: